Forex valuuttakauppa

Vinkkejä forex-kaupankäyntiin

Jos olet aloittelemassa forex-treidausta, tässä sinulle hieman vinkkejä miten päästä siinä alkuun. Aloittelijana kaikenlaisen informaation määrä voi olla hämmentävää, joten paras tapa on opetella rauhassa treidaamaan ja edetä hitaasti. Kokeneiden ammattilaisten neuvoja kannattaa aina myös hyödyntää. Seuraavat neuvot ovat ammattilaisten kertomia, joten ne ovat hyödyllisiä kaikille forex-treidauksesta kiinnostuneille ja aloitteleville treidaajille.

1. Opettele aluksi perusasiat

Monet aloittelijat haluavat siirtyä heti treidaamaan, ilman että heillä on tarpeellisia tietoja markkinoista, joilla he treidaavat. Treidauksen opetteluun tulee kuitenkin käyttää aikaa, jotta sinulla on tarpeeksi tietoa siitä miten Forex-markkinat toimivat ja mitä asioita tulee ottaa huomioon. Tämän jälkeen voit opetella treidausstrategiaa ja siirtyä varsinaisen treidauksen pariin.

2. Opettele yksi treidausstrategia ja pitäydy siinä

Yksi suurimmista virheistä, jonka aloittelevat treidaajat tekevät, on se, että he vaihtelevat treidaustapaansa liian usein. Sinun tulisi ensin opetella yksi treidausstrategia hyvin ja hallita se, ennen kuin alat harkita toiseen treidaustapaan siirtymistä. Strategian tulisi olla looginen ja järkeenkäypä, mitään hokkuspokkus-strategioita ei ole olemassa. Kokeilemalla impulsiivisesti erilaisia strategioita voi vain menettää rahaa.
Strategiaa ei tulisi vaihtaa myöskään vain sen takia, että muutamat treidisi ovat tappiollisia. Jokaisessa strategiassa osa treidaajista menettää rahaa, se on täysin normaalia ja kuuluu treidaamiseen. Tappiollisten kauppojen ei saa antaa vaikuttaa liian paljon, sinulla täytyy olla kärsivällisyyttä ja hyvät hermot, jotta voit menestyä treidaamisessa pitkällä aikavälillä.

3.Älä muserru tietomäärästä

Netissä on paljon tietoa treidauksesta ja erilaisista kaupankäyntistrategioista. Tiedon määrä voi tuntua aloittelijoille liialliselta, joten sen omaksumisessa kannattaa edetä hitaasti. Jos sinulla on ystäviä, jotka treidaavat, kysy heiltä neuvoja. Parasta on löytää jokin mentori, joka opastaa treidauksen maailmaan.

4. Älä sulje treidejä liian aikaisin

Monet aloittelijat pelästyvät, jos heidän kaupankäyntinsä näyttää menevän pieleen. Aloittelijat sulkevat nopeasti treidit, kun he pelkäävät että he menettävät rahojaan. Vaikka et saisi heti kauppoja toteutumaan, ole kärsivällinen ja älä sulje kauppoja ennen stop loss-pistettä. Kaupankäynti saattaa muuttua nopeasti ja tällöin olisit vain menettänyt omat rahasi mutta myös mahdollisen voiton. Aseta siis oma stop loss-pisteesi loogisesti ja huolehdi aina, että voit kantaa taloudellisen riskin, jos stop loss toteutuu. Tämän jälkeen anna vain markkinoiden tehdä tehtävänsä ja mene rauhassa esimerkiksi kuntosalille tai nukkumaan. Tarkista treidisi seuraavana päivänä ja voi olla, että se on voitollinen.

5. Ole realisti

Treidaajilla saattaa joskus olla harhakuvitelmia treidauksen tuomista voitoista. Onkin tärkeää olla realistinen varsinkin alkuvaiheessa, eikä elää kuvitelmissa että lopetat pian päivätyösi ja siirryt treidaamaan aurinkorannalta käsin. Jos joku treidaussivusto houkuttelee sinua epärealistisilla lupauksilla, kyseessä on todennäköisesti huijaus tai sitten heillä ei ole käsitystä treidausmaailman todellisuudesta.
Treidauksella voi toki saada kasaan paljon rahaa ja sen avulla on suurempi mahdollisuus rikastua kuin monessa muussa ammatissa. Mutta treidauksellakin on hintansa, se ei ole helppoa, ainakaan henkisesti. Tulet kohtaamaan kaikenlaisia pettymyksiä ja houkutuksia treidausurallasi, mutta selviät niistä, jos pysty realistisena. Jos aloitat treidaamisen vain rahankiilto silmissä, tulet todennäköisesti ottamaan vain liikaa riskiä ja menetät rahojasi, kun tarkoitus olisi päinvastoin saada sitä. Muista siis aloittaa varovaisesti.

6. Älä treidaa paljoa

Hitaasti ja varmasti etenemällä menestyt treidausurallasi paremmin, kun treidaamalla paljon ja äkkipikaisesti. Liian suuret treidausmäärät saattavat pitää sisällään treidausvirheitä, jotka aiheuttavat sinulle rahallista tappiota sekä murentavat itseluottamustasi treidaajana. Saadaksesi paljon rahaa, sinun ei tarvitse treidata paljon. Jos etenet rauhallisesti ja maltillisesti, voit päästä parempiin tuloksiin.

7. Älä aseta stop loss-pisteitä liian lähelle

Monet treidaajat oppivat tämän kantapään kautta ja sitä ennen he ovat jo menettäneet paljon rahaa. Älä aseta stopp loss-pistettä turvallisen välimatkan päähän sisääntulohinnastasi. Jos ne ovat liian lähellä, treidauksesi pysähtyy ennen kuin markkinoilla oli mahdollisuus edes kääntyä eduksesi. Toisin sanoen, sinulla oli oikea käsitys siitä, mihin suuntaan markkinat liikkuvat, mutta koska stop loss-piste oli liian lähellä, treidauksesi lopetettiin ennen kuin markkinaliike tapahtui.

8. Älä aloita treidausta ilman koulutusta

On hämmästyttävää, kuinka monet ihmiset haluavat riskeerata rahansa treidauksessa, ilman että he ovat ennen sen aloittamista opetelleet sitä yhtään. Vasta tappioiden jälkeen heitä alkaa kiinnostaa treidauksen opettelu. Älä tee tätä virhettä, vaan opettele perusteet ensin.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *