gold and silver trading

6 Syytä Omistaa Jalometalleja ja Suojella Pääomiaan Kullan ja Hopean Avulla

Kultaan (Aurum, Au) sijoitetaan monista eri syistä. Tärkeimmät kullan käyttökohteet ovat nykyään korut (noin 50%), teollisuus (noin 10%) sekä sijoitukset (noin 40%). Hopeaa (Argentum, Ag) käytetään suhteessa enemmän koruissa ja teollisuudessa vaikka se on yhä suositumpi sijoituskohteena. Kulta ja hopea ovat toimineet ihmisten välisessä kaupassa yleisimpinä maksuvälineinä jo tuhansia vuosia.

Tässä välissä muistutan, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Sijoituksia tehdessä, sinä itse teet päätöksesi omaan arvioosi perustuen kaikista sijoituksiin liittyvistä riskeistä ja vastaat itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.

Metalleihin sijoittamalla on kuitenkin mahdollisuus kerätä hyviä voittoja, eivätkä ne katoa minnekään maapallolta vaikka jälleen tulisi rahan arvon syövä talouskriisi. Luettelen muutaman syyn sijoittaa kultaan ja hopeaan.

  1. Yksi ja monelle tärkein syy on varallisuuden turvaaminen taloudellisesti epävarmoissa oloissa. Usein varsinkin dollariin kohdistunut epäluottamus on nostanut kullan ja hopean hintaa. ”Kun taala laskee, kultaa nousee” voisi olla sananlasku jo raamatun kirjoittamisen ajoilta. Sijoita kultaan, jos näet ennusmerkkejä talouden romahduksesta.
  2. Kullan ja hopean arvot ovat pysyneet pitkällä aikavälillä suhteellisen vakaana ja nousseet tasaisesti, jonka takia niihin sijoitetaan varallisuuden ja ostovoiman ylläpitämiseksi. Tosin lyhyellä tähtäimellä markkinat ovat alttiita voimakkaille hintamuutoksille. Näitä muutoksia hyväksi käyttämällä nokkela sijoittaja voi tehdä hyvän tilin, sillä nykyisin markkinoilla voi tehdä voittoa käymällä kauppaa kullalla ja hopealla omistamatta niitä fyysisesti omassa kassakaapissaan. Kauppa hinnanerosopimuksella CFD:llä (contract for difference) perustuu tilapäiseen toimeksiantoon, jolla ostetaan tai myydään tietty määrä kultaa. Toimeksiannon aikana tullut ero hinnassa määrittää voiton tai tappion. Jalometallien hinnat heilahtelevat lyhyellä aikavälillä enemmän kuin valuutat, joten ne ovat hyvä kohde aktiiviselle sijoittajalle tai sijoituksiaan aktiivisesti muuten seuraavalle.
  3. Jalometallien kysyntä on aina ollut suurempaa kuin tarjonta, joten niiden hinnat ovat pysyneet korkealla. Muutosta tähän ei ole näkyvissä, sillä uusia kaivoksia ei perusteta ihan helpolla ja raaka-aineita tarvitaan yhä enemmän maailman köyhimpien maiden kehittyessä Kiinan ja Intian tavoin. Tämä tarkoittaa, että suuri osa maailman ihmisistä on vasta tulossa jalometallien markkinoille ja se pakostakin nostaa niiden hintoja pitkällä aikavälillä.
  4. Valtio tai pörssiyhtiö voi mennä konkurssiin, mutta kulta tai hopea ei voi. Poliittinen epävakaus ja suojatullien aiheuttamat kauppasodat voivat aiheuttaa globaaleja seurauksia ja hidastaa kasvua, joka taas nostaa sijoituksina käytettävien jalometallien hintaa. Tästä tulee nimitys turvasatama. Kulta ja hopea kelpaavat maksuväleiksi kaikkialla maailmassa tai ainakin ne on helppo vaihtaa paikalliseen valuuttaan. Kultaa tai hopeaa kannattaa olla aina vakuutuksen tapaisena sijoituksena sijoitussalkussa tai kolikkoina jemmassa.
  5. Kun kultakuume iskee, se iskee kaikkialla maailmassa ja kaikkiin äkkirikastumisesta haaveileviin. Silloin kannattaa ostaa kaikella heti ja myydä myöhemmille kultaryntäykseen mukaan tulijoille voitolla. Esimerkiksi FXGM pitää huolen siitä, että heidän asiakkaansa mukana ensimmäisten joukossa tietämässä tästä, kertomalla päivän uutisia ja tärkeistä tapahtumista. Sijoituskullasta ei myöskään tarvitse maksaa veroa eikä valtio verota korujen tai kultaharkkojen omistamista. Sen vuoksi jalometallit ovat myös yksityisille sopivia sijoituskohteita.
  6. Kultaa ei voi painaa lisää paperirahan tai velkakirjojen tavoin ja sille löytyy myös muutakin käyttöä kuin wc-paperina laman iskiessä. Keskuspankit säilövät isoja määriä kultaa holveissaan kertoakseen maksukykynsä muille, joten mikset sinäkin tekisi niin?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *