Forex valuuttakauppa

Taitoja, jotka valuuttakauppiaan on hyvä hallita Suomessa.

Valuuttakauppaa harjoittaessa, suosittelen kaikkia aloittelijoita noudattamaan seuraavia ohjeita. Tietenkin työn ja opintojen kautta kertyneellä ammattitaidolla tai ajan mittaan aiheeseen tutustuneilla on valmiiksi tietoja ja taitoja, joita kannattaa yhä noudattaa, varsinkin, jos olet pärjännyt niiden avulla tähän mennessä hyvin. Siinä tapauksessa voit myös kerrata neuvot ihan muistin virkistykseksi ja ehkä oppia tästä jonkun uuden asian.

Käsittelen tässä artikkelissa muutamaa yleistä ohjetta, joita annetaan valuuttoihin sijoittaville, oli sitten kyseessä kivikautinen hidas pörssi tai nykyaikainen netissä toimiva markkinapaikka.

– Aloita kaupanteko pienellä summalla, jolla voit harjoitella käyttämäsi alustan toimintaa ja ostojen sekä myynnin toteuttamista. Olisi inhottavaa menettää iso osa pääomasta näppäilyvirheen tai väärinymmärryksen vuoksi. Onneksi parhaissa alustoissa, kuten FXGM, on takuu ensimmäisille kaupoille, etkä voi menettää niissä pääomaasi.

– Ennen kuin sijoitat mitään, mieti valmiiksi harkittu strategia, josta pidät kiinni vaikka mitä kävisi. Suunnittele etukäteen tarkkaan, missä vaiheessa kannattaa ostaa tiettyä valuuttaa. Tutki kursseja ja niiden vaihteluita ja huomatessasi hyvän paikan ostolle päättämälläsi arvolla, tee se heti äläkä jää empimään. Tässä vaiheessa moni ajattelee, että myynpä omistamani valuutat sitten joskus voitolla. Mutta kurssin noustessa, saattaa iskeä ahneus ja valuutat saattavat jäädä myymättä suuremman voiton toivossa. Oikein huonolla tuurilla joku voi pitää valuutat myymättä niitä ja niiden arvo putoaa, kun hän ei ole seuraamassa pörssin kehitystä. Mutta sinä olet fiksuna miettinyt etukäteen valmiiksi arvon, jolla myyt ja keräät voittosi suunnitelman mukaisesti. Sama pätee tappioihin. Tee aina raja, jossa myyt, jos kurssi meneekin huonoon suuntaan ja tappiota on tiedossa.

– Ei kannata sortua tunteiluun. Vaikka olisit käynyt joskus USA:ssa ja ostanut taaloilla elämäsi parhaan kokemuksen, pelkästään se ei tarkoita valuuttamarkkinoilla hyvää ennettä. Jos jokin valuutta on arvon heiluessa aiemmin antanut hyvän voiton jollekin enosi vanhalle tuttavalle, se ei ole tae tulevista voitoista juuri sinulle tänään.

– Mieti mikä on sinulle sopiva riski, oletko valmis häviämään 5 prosenttia vai 25 prosenttia pääomasta, mikäli kauppa meneekin jostain syystä pieleen? Pieni tappio on helpompi kuitata voitoksi myöhemmin kuin iso. Riskisijoituksessa on hyväksyttävä myös mahdollisuus joskus hävitä jotakin.

– Jos huomaat sijoituksesi menneen pieleen ja ostamasi valuutan arvon alkavan laskea vauhdilla ja joudut myymään tappiolla, tee se heti ilman enempää miettimistä tai odottelua. Vaikka tappio ei näy kirjanpidossasi ennen kuin myyt, tulee se vääjäämättä kohdattavaksi joskus. Hyväksy mieluummin pieni tappio nyt, kuin iso tappio huomenna. Pahimmassa tapauksessa valuutta voi menettää paljonkin arvostaan sillä aikaa, kun odotat itsellesi positiivista muutosta.

– Etsi tietoa ja tee kauppoja vasta sitten. Hae tietoa valuutasta netistä tai palvelun tarjoajan neuvomista paikoista ja lue päivän tuoreimmat uutiset. Yksittäisen lehden uutinen ei välttämättä meinaa vielä mitään, mutta useampi uutinen parin päivän sisällä voi tarkoittaa isoa muutosta valuutan hintaan lähitulevaisuudessa. Jos käyttämäsi alusta tarjoaa uutiskatsauksia, lue ne.

– Vilkaise pörssien uutisia ja muiden sijoittajien käyttämiä keskustelupalstoja. Niissä kerrotaan paljon jo toteutuneista kaupoista, mutta usein viestien seassa joku kertoo huomanneensa yksittäisen valuutan arvon nousevan pian ja voit ehtiä mukaan ottamaan osasi voitoista ennen muita.

– Etsi itsellesi sopiva välittäjä, pörssi ja valuutat, joita seuraat eniten. Huomioi kaikki mahdolliset kulut laskelmissasi. FXGM on tämän hetken edullisin markkinapaikka valuuttakaupassa.

– Varmista, että käytössäsi on reaaliaikainen palvelu. Pankit tarjoavat viivästettyjä tietoja ja vuolevat voittoa tavallisten ihmisten ollessa pimennossa uusimmista tapahtumista. FXGM reagoi heti, kun antamasi arvo myydä tai ostaa toteutuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *