Binäärioptioilla

Voitto Binäärioptioilla (Binary Option Winning Method)

Binäärioptiot, joista käytetään myös nimitystä digitaalinen optio, ovat kasvattaneet paljon suosiotaan kaupankäyntityökaluina viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tässä sijoittamisen muodossa sijoittaja yrittää ennustaa kohteen arvon muutoksia ennalta määritetyllä aikavälillä ja binäärioptio on yhteydessä tiettyyn sijoituskohteeseen, kuten osakkeeseen, indeksiin, valuuttapariin tai hyödykkeeseen.

Binäärioptiot erottuvat perinteisestä sijoittamisesta siten, että sijoittaja ei oikeasti osta sijoituksensa kohdetta ja hän tekee sopimuksen optioita tarjoavan myyjän kanssa arvioiden kohteen arvon vaihtelua. Binäärioption häviön tai voiton määrittelee siihen liittyvän sijoituskohteen hinnan muutos ja sen kesto määrätään aina ennalta minuutista ylöspäin. Lopulta sijoituskohteen hinnan muutos alun ja lopun välillä määrittää onnistuuko kauppa vai ei ja tämä ero antaa mahdollisuuden voitolliseen sijoitukseen myös laskevilla tai muuttumattomilla markkinoilla. Parhaimmat välittäjät, kuten FXGM, eivät ota binäärioptioista palvelumaksuja, joten niihin voi sijoittaa pieniäkin summia kerrallaan.

Isot ja nopeat voitot

Binäärioptiot tarjoavat finanssialan korkeimpia voittoja nykyään, jopa 90% luokkaa tapahtumaa kohden. Korkea tuotto tarkoittaa sitä, että jo yhdellä onnistuneella kaupalla voi melkein tuplata pääomansa, jos sijoittaa isolla riskillä. Hajauttamalla, tai tekemällä useita pieniä kauppoja samasta kohteesta, voi suojata varojaan ja saada silti korkean keskimääräisen tuoton pääomalleen. Mahdollisuus nopeatempoiseen kaupankäyntiin tarkoittaa myös mahdollisuuksia valita useammasta tuotteesta juuri sen hetken parhaimman tarjouksen ja siten myös nopeita voittoja. Sijoittajan täytyy kuitenkin muistaa se sääntö, että korkea tuottavuus on suoraan verrannollinen korkeaan riskiin hävitä. Binäärioptioissa matalampi kerroin tapahtumaa kohden tarkoittaa pienempää tuottoa, mutta myös kyseisen sijoituskohteen suurempaa voittomahdollisuutta.

Tuloja kaikissa markkinatilanteissa

Binäärioptiot ovat sijoittajalle mieluisia kohteita, koska niillä voi saada voittoa, sekä kohteen hinnan noususta, että laskusta tai jopa ilman hinnan muutoksia. Option suunta valitaan samalla, kun se asetetaan kaupan. Sijoituskohteen hinnan laskua toivovat optiot eli ”put” mahdollistavat voitot laskevilla hinnoilla. Tämä mahdollisuus houkuttelee sijoittajia binäärioptioiden pariin, varsinkin kun niitä verrataan perinteisiin osakkeisiin. Vaihtoehto ”call” valitaan, kun toivotaan kohteen arvon nousua, aivan kuten perinteisesti muussakin kaupankäynnissä. Sijoittajan on siis arvioitava molemmissa tapauksissa suunta oikein kerätäkseen voittonsa.

Esimerkiksi odottaessa dollarin vahvistuvan euroon nähden, sijoittaja tekee ”call” dollari ja päättää ajanjakson, jossa tämän pitäisi tapahtua. Myyjä antaa kertoimen omien todennäköisyyslaskelmiensa perusteella ja mikäli molemmat hyväksyvät tämän, on sopimus voimassa.

Päiväkauppa

Binäärioptiot mahdollistavat nopeatempoisen kaupankäymin yhden päivän sisällä, ja jos sijoittaja arvelee esimerkiksi kruunun arvon nousevan koko päivän, hän voi tehdä useita lyhyitä kauppoja peräjälkeen saaden päivän loppuun mennessä moninkertaistettuna sijoituksensa takaisin. Sama pätee myös laskusuhdanteeseen ja moni sijoittaja seuraakin uutisia herkeämättä nähdäkseen merkkejä muutoksista kumpaan suuntaan tahansa. Mikäli Ruotsin talouden ennusteet ilmoitetaan huonoiksi aamun uutisissa, voi sijoittaja valita ”put” vaihtoehdon tapahtumaan koko päivälle vaikka 10 minuutin välein ja mikäli korjauspiikkiä ei välillä tule, hän tienaa jokaisella tapahtumalla aina kertoimen mukaisen kasvun sijoitukselleen.

Riskit ja kulut ovat tiedossa

Sijoittaja tietää aina tarkalleen paljonko hän tulee voittamaan tai menettämään ja myös tarkan aikavälin sille. Näin sijoittamisen riskit ovat tiedossa samoin kuin mahdollisuudet ja tämä läpinäkyvyys sekä sääntöjen yksinkertaisuus on ollut tärkeä syy monille aloittaa sijoittaminen binäärioptioihin. Varsinkin aktiivisen sijoittajan kannalta tämä on erinomaista, koska hän voi keskittyä itse kaupankäyntiin eikä hänen tarvitse ottaa huomioon mahdollisia sivukuluja mukaan laskelmiinsa. Luit aivan oikein, mitään piilokuluja tai lisälaskuja ei ole eikä myyjä ota komissioita missään välissä.

Vaihtoehtoja kaikille

Binäärioptioiden suosion myötä myyjät ovat kehittäneet lisää tuotteita, kuten esimerkiksi lyhyet ja pitkäaikaiset optiot. Lyhyissä voidaan ennustaa kohde-etuuden muutosta jopa alle minuutin aikavälillä. Tämä tapa mahdollistaa isot voitot lyhyessä ajassa, mutta on myös erittäin nopea tapa menettää sijoituksensa. Pitkäaikaiset eivät ole nimestään huolimatta kovin pitkiä, kesto on yleensä vain päiviä tai viikko, ja voittoa kertyy tietenkin hitaammin, mutta ne eivät ole trendin muuttuessa yhtä herkkiä pienille vaihteluille kuin lyhytaikaiset. Jos sijoittaja arvaa, että Trump töksäyttää jotain lähipäivinä Twitterissä, hän voi kokeilla pitkäaikaisia. Jos sijoittaja on hereillä Trumpin twiitatessa keskellä yötä ja toimii ennen kuin muut, hän voi ostaa heti lyhyenä ja kääriä hyvin voittoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *